Categorieën
BABY

De beste babyvoeding voor jouw kind

De keuze voor de beste babyvoeding met voldoende voedingsstoffen voor jouw kind is uiteraard een heel persoonlijke keuze. Sommige ouders vinden het belangrijk om snel een hapje te kunnen meenemen in de vorm van babyvoeding uit een potje van de supermarkt, anderen combineren bijvoorbeeld huisgemaakte babyvoeding met kant en klare hapjes uit de winkel. Babyvoeding uit een potje is uiteraard niet slecht voor jouw kindje, maar aan het veelvuldig gebruiken van kant en klare babyvoeding hangt wel een prijskaartje. Wil je de beste babyvoeding voor jouw kindje? Bekijk dan eens hoe eenvoudig het is om zelf voeding te maken.

De beste babyvoeding vanaf vier tot zes maanden

Wanneer je in aanvulling op de melkvoeding wilt gaan starten met het geven van de eerste hapjes aan jouw baby, kun je ervoor kiezen om de hapjes zelf te maken en een voorraad van hapjes op te bouwen. Dit kun je prima doen in de vriezer, door bijvoorbeeld gebruik te maken van makkelijk mee te nemen kleine herbruikbare bakjes. Let bij aankoop van dergelijke bakjes op of de bakjes BPA-vrij zijn en of ze eventueel ook in de magnetron en de vaatwasser kunnen. Start met het maken van de beste babyvoeding door bij het koken enkele schepjes fruit en groente opzij te leggen. Deze pureer je en vries je in!

De lekkerste babyvoeding van verse groenten

Tegenwoordig is de diepvries groente die we in de winkel kunnen kopen van een goede kwaliteit. Deze groenten bevatten doorgaans meer waardevolle voedingsstoffen dan groenten uit blik of pot. De bevroren groenten worden (eventueel na een kort blancheer proces) vrijwel direct ingevroren en verpakt. Je kunt dus prima gebruik maken van vriesgroenten voor het zelf maken van goede babyvoeding voor jouw kindje. Ontdooi de groenten, prak- of pureer ze en verpak ze in handige porties.

Starten met de beste babyvoeding

Je kunt al een voorraadje van de beste babyvoeding snel zelf maken binnen een uur. Kook wat wortelen, bloemkool, broccoli, pompoen of pastinaak (of stoom de groenten kort). Hierna verwerk je de groenten tot een puree, per soort. Je kunt eventueel wat gekookte aardappel, witvis of kip toevoegen. vries de porties in, bijvoorbeeld in een ijsblokjeshouder. Zo heb je altijd verse voeding van de beste kwaliteit bij de hand voor jouw kindje. Dat voelt goed, je bespaart er mee ten opzichte van het kopen van kant en klare voeding en je hebt zelf in de hand wat jouw baby eet.

beste babyvoeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *