Categorieën
cursus

Een leuke en leerzame BBQ cursus Amsterdam

Het bereiden van vlees is een vak apart. Vooral als het om een prachtig stuk vlees op de barbecue gaat, mag de nodige kennis en expertise niet ontbreken. Tijdens het barbecueën gaar je vlees op een lage temperatuur met een beetje rook voor die ultieme smaak. Malse pulled pork, spareribs met een plakkerige laag zoete barbecuesaus of een black angus steak, het zijn allemaal voorbeelden van vlees die de nodige kennis en expertise nodig hebben.

Leer alles over het bereiden van een perfect stuk vlees

Een risico tijdens het barbecueën is natuurlijk dat het veel te droog en niet goed op smaak is. Zonde natuurlijk, want je wilt natuurlijk wel indruk maken op je partner, vrienden of collega’s. Door een leuke en leerzame BBQ cursus Amsterdam te volgen, weet je als geen ander hoe je de perfecte mix krijgt van botermals en sappig vlees dat perfect op smaak is. Je krijgt les van ervaren koks die je graag alles leren over dit stukje vakmanschap.

Zorg voor de perfecte kerntemperatuur

Tijdens de BBQ cursus Amsterdam ga je werken met een vleesthermometer. Dit is de ideale gadget om de kerntemperatuur van het vlees te meten. Zo weet je bijvoorbeeld precies wanneer een varkensschouder of pulled pork gaar is. Naast dat je alles komt te weten over het garen van vlees, leer je ook hoe je een stuk vis moet garen en groenten perfect op smaak brengt. Hierdoor weet je zeker dat je iedere barbecue direct naar een hoger niveau tilt.

Haal het perfecte stukje vlees in huis

Tijdens de BBQ cursus in Amsterdam werk je met kwalitatief goed vlees. Wel zo belangrijk, want als je in je vrije tijd gaat barbecueën heb je dit vlees ook nodig. Tip! Koop bij de slager vlees met vet. Het vetrandje zorgt voor een sappige smaak en je hebt minder zout nodig om het vlees op smaak te brengen. Daarnaast verdeelt het vet ook de door jou aangebrachte kruiden en worden gelijkmatig opgenomen door het smeltend vet. Ontvang je graag meer van dit soort tips, voordat je thuis aan de slag gaat met je barbecue? Wacht dan niet langer en schrijf je vandaag nog in voor een leuke en leerzame BBQ cursus Amsterdam! Kom je binnenkort alleen, met de familie of met je vrienden langs?

 BBQ cursus Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *