Categorieën
restaurant

Waarom Indiaas Restaurant Hilversum

Diverse soorten rijst staan centraal in de keuken van het Indiaas restaurant in Hilversum

De Indiase keuken is erg divers en zeker het uitproberen waard. De basis van ieder gerecht zijn verschillende soorten rijst, samen met verse kruiden, specerijen, groenten en aardappelen. Een mengsel van kruiden en specerijen wordt gemalen tot garam massala’s. Dit zijn aromatische mengsels die aan ieder gerecht veel smaak geeft. In India kan een Garam Masala per gerecht en per streek verschillen. Bij het Indiaas restaurant in Hilversum weet je zeker dat de gerechten niet te pittig zijn, zodat je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met deze veelzijdige keuken.

Diverse vegetarische gerechten staan op de menukaart

Wist je dat veel hindoes, de lokale bevolking van India, geen vlees eten? Dit omdat de koe volgens het geloof heilig is en islamieten eten geen vlees omdat een varken als onrein wordt beschouwd. Daarom worden er veel alternatieve producten gebruikt, zoals paneer (een soort kaas) en peulvruchten. Wil je graag op een authentieke manier Indiaas eten? Zorg er dan voor dat je eet met je rechterhand, aangezien de linkerhand als onrein wordt beschouwd.

Indiaas Restaurant Hilversum

Probeer aparte gerechten die worden geserveerd uit

Ben je wel eens op vakantie in India geweest of heb je al eens de Indiase keuken uitgeprobeerd? In dat geval weet je maar al te goed dat een diner bestaat uit verschillende aparte gerechten. Deze gerechten verschijnen tegelijkertijd op tafel. In veel gevallen kies je uit een vlees- of visschotel of beide worden geserveerd. Daarnaast proef je ook verschillende groenteschotels, salades met chutneys, yoghurt en rijst of brood. Door het gebruik van verschillende kruiden en specerijen krijgt ieder gerecht onwijs veel kleur en de gerechten vormen als geheel een perfecte balans tussen substantie, smaak en kleur. Hierdoor is een avond Indiaas eten erg leuk met vrienden, met familie of gezellig met je partner.

Sluit de avond af met en Chai thee

Een avond Indiaas eten sluit je in stijl af met een goede kop Chai thee. Chai is een combinatie van suiker, melk, water, specerijen en thee. In India is deze mix te verkrijgen op straat, waar je het drinkt in rode kleine kleikommetjes. Op straat in India vindt je daarom ook tientallen gebruikte exemplaren terug. Het drinken van de thee behoort in India tot een dagelijks ritueel, aangezien de thee de nationale drank van het land is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *